Kick-offGUM, Karel Lodewijk Ledeganckstraat 35
Marte Truyers

Marte groeide op in Antwerpen en had al als kind een micro in de hand en een accordeon op zak. Nu is ze studente zang en muziekproductie aan het conservatorium van Gent. Geïnspireerd door muzikale blondines als Joni Mitchell en London Grammar nam zij zelf een gitaar in handen. Zo kwam ze in de wereld van singer-songwriting en folk terecht. Met haar tedere, verhalende muziek en haar heerlijke stem weet ze iedereen te doen smelten. Lucas Lammers, veelzijdige muzikant en producer, zal haar vergezellen met fraai getokkel en een warme stem. Verwacht je aan een intieme set om bij weg te dromen.

Muziek / singer-songwriter20:30-21:00
Justine Copette

Vol energie en creativiteit runt Justine Copette haar eigen dansgezelschap JC Choreography. Daarnaast is ze ook docent en freelance kunstenaar. Haar liefde voor dans gecombineerd met andere kunstdisciplines deelt ze graag in groepswerken. Vanuit improvisatie zoekt Justine een samenspel op tussen dans en publieke ruimtes.

Dans19:30-20:00
kot 1Paul Bergmansdreef 2
Juliane Lusson

Juliane Lusson uit Brittannië heeft al veel van de wereld gezien. Ze nam deel aan verschillende groepstentoonstellingen in Frankrijk, de Tjechische Republiek en België. Momenteel werkt ze in Brussel, waar ze ook haar master aan de Academie voor Schone Kunsten behaalde.

Born in Brittany (France) in 1996, Juliane lives and works in Brussels. She followed her bachelor studies in the European Academy of Art in Brittany (Lorient, FR). Lusson lastly graduated in 2021 with a master’s degree from the Royal Academy of Fine Arts (Brussels, BE). She participated in group exhibitions in France, the Czech Republic, and Belgium.

Beeldende kunst
Onur Kaymak

Onur Kaymak is geboren in Turkije maar woont sinds kort in België. Hij houdt een denkbeeldig rapport bij bij van “objecten en scènes die niet de moeite zijn om te vermelden”. Doorheen dit proces vraagt hij zich af wat een afbeelding definieert. Meestal zijn deze onderwerpen geïntegreerd in zijn werk alsof ze een persoonlijkheid hebben. Het is een proces van status geven aan objecten die geen aandacht opeisen in ons dagelijkse leven.

Onur Kaymak was born in Turkey in 1995, but recently, he has been living in Belgium. Currently, Onur is completing his master's studies at Luca School of Arts in Ghent, Belgium. His practice is functioning as an imagery record of not worth "mentioning objects and scenes." Through this process, he is questioning the following problem". what deserves to become an image?" Mostly, these objects are integrated into his works as they are almost having a persona. It is a process of giving a status to the objects that don't take our attention in daily life.

Beeldende kunst
kot 2Xior Iepenburg, Waarschootstraat 1
Esther Alfvoet

Het werk van Esther Alfvoet is een persoonlijke zoektocht naar de combinatie tussen de passie voor schilderen en haar voeling voor klei. Zo probeert ze haar identiteit op te zoeken via elementen uit het dagelijkse leven. Een soort van zelfreflectie in beeld.

Keramiek
kot 3Kortrijksepoortstraat 281
Mathilde Lâm

Mathilde Lâm is een autodidact die voornamelijk met acrylverf werkt. Ze groeide op met een Belgische moeder en Vietnamees-Chinese vader. Haar werken zijn een zoektocht naar herkomst en identiteit als Belgisch-Aziatisch persoon. Geïnspireerd door taoïsme en boeddhisme onderzoekt ze de harmonie tussen natuur en mens wat de balans tussen het Oosten en het Westen symboliseert.

Schilderkunst
kot 4Xior, Stalhof 2 (dak)
Lepopski

Na het zorgeloze leven van de middelbare scholier komt een tijd van chaos: de studententijd. Een tijd waar het gebrek aan structuur en verveling een dankbare bron van inspiratie zijn. Hannes De Koninck begon met het schrijven van popliedjes op zijn slaapkamer. Voeg daar nog drie verloren zielen aan toe met een grote liefde voor catchy popmuziek en je krijgt Lepopski. Hun eeuwige drijfveer is het eindeloos zoeken naar een goed nummer.

Meer via vi.be
Muziek / Pop19:30 tot 20:00 & 20:30 tot 21:00.
Je M’en Sex Please

Je M'en Sex Please. Vierkoppig, Gents en luid. Garagerock met een klets fuzz, leren broeken en druppels Stella. Vrij tot behoorlijk goed ook, en sympathiek.

Meer via vi.be
Muziek / Rock21:30-23:00
kot 5Ter Platen 68
Anzhelika Lebedeva

Anzhelika Lebedeva is geboren in Rusland maar woont en werkt in Italië. Haar veelzijdige opleiding zorgde ervoor dat ze verschillende praktijken, technieken en materialen met elkaar combineert. Anzhelika gaat op zoek naar verborgen angsten, verlangens en dromen. Ze werpt een blik naar binnen en verkent de grenzen tussen het natuurlijke en kunstmatige. Als toeschouwer word je gezogen in een realiteit waar elke actie en elk gebaar, zelfs de meest banale, een betekenis krijgt.

Schilderkunst
kot 6Xior, Brusselsepoortstraat 89
Wout Vandevenne

Wout Vandevenne toont een uitgebreid oeuvre aan kleurpotloodtekeningen, olieverfschilderijen, pastel tekeningen, keramieken beelden en etsen. Deze 20-jarige student aan het LUCA gaat figuratief aan de slag met verhalen bekeken vanuit zijn dichte omgeving. Verstopt in kleine attributen maakt hij beelden die bevreemding en humor oproepen.

Beeldende kunst
kot 7Kasteellaan 287
Neoza Goffin

Neoza Goffin is een interdisciplinair en helend kunstenaar. In haar kunstpraktijk combineert ze spirituele elementen met hedendaagse thema's zoals sekspositiviteit, lichaamsdiversiteit, multiculturalisme en gender. De media die zij gebruikt zijn installaties, fotografie, virtual reality, video en performances. Neoza onderzoekt hoe de fusie van spiritualiteit en kunst kan worden gebruikt om psychologische genezing en transformatie op te roepen.

Performance
Kot 8Kunsthal, Lange Steenstraat 14
Annelie Vaes

Annelie Vaes is masterstudent Grafiek en Illustratie aan het KASK in Gent en studeerde ervoor schilderkunst op de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Haar werk kan verschillende vormen aannemen, van traditioneel drukwerk, etsen en illustraties met carbonpapier tot digitale prints. Herkenbaar is de absurde toon die een speelse visie op de realiteit weergeeft. Varia: Annelie speelt harp en woont samen met 3 vrienden en haar hond.

Illustratie
Hoyyiw Ho

Hoyyiw Ho is ingenieursstudente bouwkunde, gecombineerd met een vleugje kunstwetenschappen. Constructies uit Romeins beton en constructies uit weloverwogen woorden zijn haar twee grote liefdes. In haar schrijfsels probeert Hoyyiw haar dagelijkse hersenkronkels te ontrollen om er nog dat tikkeltje langer van te kunnen genieten.

Dichtkunst 21:45 en 22:45
kot 9Notarisstraat 5
Beppe Geerts

Gentse grafisch ontwerper Beppe Geerts studeerde af in Juni 2021 aan LUCA school of Arts Gent. Tijdens haar masterjaar trad ze in de voetsporen van haar grootvader die vogeldeskundige was. Haar werk gaat over de ontmoeting tussen een natuurgids, grafisch ontwerper en (klimaat)activist. Beppe observeert en vereeuwigt op beeld. Terwijl haar grootvader waarnemingen deed met pen en papier, gaat zij op stap gewapend met een analoge camera.

Meer via instagram.com
Grafische vormgeving
AfterpartyBroei, Geraard de Duivelstraat 1
Miro Bollen

Miro Bollen maakt vooral audiovisuele werken. Zijn focus ligt vaak op de combinatie tussen generatieve computerbeelden en gecomponeerd geluid. Verder maakt hij installaties en elektronische muziek onder de naam Creax.

Audiovisueel
DKR ARCHIEF 2016 - 2020