DJ All-man

DJ-set 23:00 - 01:00

DJ All-man is zoals zijn naam het zegt een alles-man. Hij doet het allemaal: underground raves, food festivals, expo vernissages, buurtfeesten en nog veel meer. Flying Pig, twintig achttien, Masked, Nachtkrakers of De Kotroute, hij weet elk feestje in gang te trappen.

Ela Sadèr b2b Kai&I

DJ-set 01:00 – 03:00

Van affectueuse Afro tot zwoele Zouk, van extatische Eurodisco tot hysterische House. Geen pad blijft onbewandeld. Laat je verrassen, maar houd je dansmoves vooral klaar: want alles wat feelgooddansbaar is, passeert de revue.

Tom Peeters

Fotografie

Foto’s zijn dragers van betekenis; ze vragen om context; om zich te mogen uitdrukken. Dat wordt hen niet altijd gegund.

Florian Waerzeggers

Mixed media

Maak je klaar voor een trip down memory lane. Florian haalde inspiratie uit jeugdherinneringen voor Tweede Kerstdag, een interactief fotowerk gerealiseerd via lenticulaire druk (vooral gebruikt voor speelgoed en postkaartjes). Het contrast tussen de bedrukte inhoud en het speelse medium resulteert in een boeiend samenspel.

Suura

Muziek 20:30 – 21:15

Suura is een akoestische instrumentaal trio. Hun dromerige, vloeiende, atmosferische kronkels gaan gepaard met lyrische melodieën. Elk landschap is opgebouwd vanuit een onderliggende gedachte of emotie waarin de toeschouwer wordt meegesleurd.Muziek

HUGO

Beeldende kunst

Het alter ego van Annelies Rasker, HUGO, schildert en tekent om zo zijn emoties en gevoelens naar buiten te brengen.

Grimm Van Gestel

Audiovisuele kunst

Grim maakt van kot 7 een "Augmented Reality Kot" en speelt met de waarneming van de werkelijkheid.Gebruikmakend van licht, schaduw en kleur creëert hij een betoverende ruimte waar niets is wat het lijkt en alles lijkt te leven. Verwacht je aan een unieke visuele ervaring!

Yanni Ratajczyk

Poëzie 20:30 - 21:30 & 22:00 - 23:00

Met indringende gedichten sloopt Yanni de muren tussen tekst, performance en publiek. Tijdens De Kotroute brengt hij zijn werk traag en haast voelbaar in intieme setting. Kom genieten van een persoonlijke voordracht en maak deel uit van een unieke en bezwerende poëzie-ervaring.

Trans

Performance 20:30

Trans brengt een performance die mensen wil doen stilstaan. Shifting Time zou eindeloos kunnen doorlopen. Er is geen tijd meer, en daarom hebben we alle tijd. ‘Wie is performer en wie is publiek?’ De performance vordert tot niemand die vraag nog kan beantwoorden.

Lisa Roggeband

Sculptuur

Lisa speelt in haar sculpturen met vormen en verhoudingen, met dromen en lijden. Ze haalt inspiratie uit de mens en de mensen rondom haar. Het wazige, het onvatbare en onbegrijpelijke vloeien daaruit voort.

Monokimono

Muziek 22:00 - 22:30

Monokimono speelt Nederlandstalige pop. Op De Kotroute krijg je een sneak peek van zijn eerste EP ‘Kameleon’ die uitkomt in April. Maak je klaar voor een solo-optreden, de nummers uitgekleed en kwetsbaar, in een gezellige tuin in Antwerpen.

Ems Verhaert

Graffiti 20:00 - 22:00

Ems maakt voor De Kotroute een mural rond kwetsbaarheid, natuur, vrouwelijkheid en innerlijke monsters. Zie haar live aan het werk en voel tot in de toppen van je tenen hoe een muurschildering interageert met zijn omgeving.

Paulien Verheyen

Illustratie

I like love swastika, een boek rond het fenomeen cultural appropriation, what’s not to like?! Volg verschillende karakters door een landschap van berichten en reacties op social media en ontdek beide kanten van het gepolariseerd debat. Paulien schuwt geen controverse en nodigt je uit tot nadenken.

Flood

Muziek 21:00 - 21:30

Flood, het geluid van een regenachtige dag met donder aan de horizon, maar een opklaring in het zicht. Met drums, gitaar en zang ondersteund door een beetje technologie, zullen Casper Hendriks en Otto Hein een landschap van geluid schilderen.

Ventus

Muziek 20:00 - 20:30

Nee je ziet niet dubbel, deze groep hebben we dubbel geboekt voor De Kotroute. Akoestische nummers met piano en samenzang. Emma gaat de hoogte in met haar breekbare stem, Gonzalo houdt het laag en warm. Bereid je voor om je volledig te laten meeslepen door deze jonge artiesten.

Ventus

Muziek 22:00 - 22:30

Akoestische nummers met piano en samenzang. Emma gaat de hoogte in met haar breekbare stem, Gonzalo houdt het laag en warm. Bereid je voor om je volledig te laten meeslepen door deze jonge artiesten.

Skrew Studio

Grafische vormgeving

Maarten De Naeyer a.k.a. Skrew Studio is er eentje om niet te missen. Hij speelt met vormen en texturen en experimenteert met zijn eigen printtechniek. Maak je klaar voor kunstwerken met unieke composities om jezelf in te verliezen.

Saskia Bouhoui

Mixed media

Kunst is alles. Kunst is veel. Heel veel. Saskia zoekt haar weg in het leven en in de kunst. Volg haar weg, laat je leiden door een overvloedige passie en kom jezelf tegen in deze coming of age-werken.

Martin Vos

Schilderkunst

Martins associaties en dromen leiden tot een clash van kleuren en vormen. Overweldigende schilderijen die – geloof het of niet - zullen zorgen voor moment van rust en ontspanning.

Pauline Van Aelst

Fotografie

Geen plaats voor vooroordelen of schaamte. Pauline belicht met haar fotoreeks ‘Nayra Green’ het verhaal van zoveel-meer-dan-een-prostituee’: Nayra. Anarchist, revolutionair, ex-sekswerker, vrouw in een mannenlichaam, feminist en nudist.

Denisa Teglas

Schilderkunst

Surrealistische schilderijen met een clash van niet-passende kleuren. Laat je niet misleiden: felle en warme kleuren staan somberheid nooit in de weg.

Mirly Wouters

Mixed media

Een mix van nieuwe invalshoeken en de combinatie van verschillende materialen. Mirly experimenteert met nieuwe stijlen en gaat op zoek naar een boodschap.

Konvoï

Muziek 21:30- 22:00

Konvoï is de stem van singer-songwriter Lies Vandeburie. Schoonheid en eenvoud is een rode draad. Songs over liefde, over verlangen en over traagheid; over wat je niet kunt zien, maar vermoedt.

Bronce

Muziek 20:00 - 20:30

Wavy indie uit de bronsgroene bossen van Maasmechelen, op de wereld gezet door voorbeelden als Foals, Porches, Kung Fu Kenny en Prince. Bronce klinkt als een zomers onweer dat je recht in de ogen kijkt: dreigend en innemend zwoel.

The Pink Lemons

Muziek 21:00 - 21:30

3 countryboys and a weird, but charming German girl! The Pink Lemons brengen een zalige mix van Indie-pop, groovy ritme en een snuifje funk. Iets zegt ons dat je best je dansbenen op voorhand al opwarmt!

Low Hill

Muziek 22:00 – 22:30

Onder de naam Low Hill sluit Laurens Vanhulle een huwelijk tussen klassiek songschrijverschap en elektronisch experiment. Melancholie zweeft steeds aan de oppervlakte. Uitgepuurd, oprecht en met een duister randje.

MAS - Tentoonstelling

Feest! 19:00 - 21:30

Het MAS opent zijn deuren speciaal iets langer voor DKR-bezoekers. Feest! Kijk, hoor, voel hoe mensen wereldwijd de belangrijke overgangsmomenten van het leven vieren.

Chloë Nuñez Garcia

Schilderkunst

In een wereld waarin we overvallen worden door beelden, schept Chloë rust in haar schilderijen in een stijl die ze zelf “abstract surrealisme” noemt. Knippen en plakken tot een compositie die grenst aan het onwerkelijke. Naast schilderijen maakt ze ook zines en prints rond thema’s als vrouwelijkheid, intimiteit en verlangen.

HUGO + Flood

Live painting 19:00

HUGO, het alter ego van Annelies Rasker, zal geïnspireerd door jou, door mij, door ons en door de indrukwekkende omgeving van het MAS ter plaatse from scratch een schilderij maken. Begeleid door de unieke sound van Otto Hein van Flood zorgen beide artiesten voor een unieke opener van De Kotroute.

Hans Geyens

Typografie

Signs of these times, dat mag je vrij letterlijk nemen. Een kritische kijk op de wereld van vandaag. Verwacht je aan humor en gekkigheid!

Jeremiah Jackson en Kwame Mülzz

Muziek 23u00

Het startschot van de after party in het Vooruit Café wordt door deze twee vrienden afgevuurd. Deze getalenteerde en soulvolle artiesten zullen jullie dansbenen in beweging brengen. Let’s Dance!

Ewoud Van Eetvelde

Audiovisuele kunst

Klaar voor lichtflitsen en grote tv’s? Ewoud verwerkt ze in een experimentele installatie. Hij doelt op interactie met het publiek. Film je of word je gefilmd?

DK

Muziek 23u00

Dit raptalent uit Meise is een echt podiumbeest. Zijn onvervalste charisma brengt je zeker en vast in de feeststemming. Iets zegt ons dat je best je dansbenen op voorhand al opwarmt!

HIEP HIEP HOERA: tien kaarsjes voor De Kotroute!

Feest! 00u00

KLAP

kunstplatform

KLAP legt de Gentse kunstscene eens goed op de rooster. Zij heeft een mening, hij heeft een mening, ik heb een mening. Jij ook? De place to be om kritiek of lof te spuien over alles met een Kunstsausje.

Koen De Gussem

Illustratie

Koen is een illustrator die werkt met een portie ironie en sarcasme, maar dit niet te serieus of zwaarmoedig in beeld brengt. Hij heeft een goed oog voor detail, maar houdt zijn illustraties ook graag leesbaar. Funky ironie, yes!

Myrtille Vanhouwaert

Fotografie

Kijk je mee in het dagboek van Myrtille? Haar foto’s zijn een weerspiegeling van zichzelf en de absurditeit van het dagelijkse leven. De beelden stralen rust uit en bevatten een charmante subtiliteit. Toch blijven ze ook karaktervol. Een rasechte observator.

Philemon

muziek

Een jonge band met muzikale invloeden van Grandaddy en Pavement. Met hun nineties lo-fi betoveren ze ieders oor.

Viktor Van Hoof

Grafisch ontwerp

Met een spel van licht en schaduw schetst Viktor een droomwereld in zijn eigen beeldtaal. Door beelden te verknippen, samen te stellen en te belichten vertelt hij een filmisch verhaal dat je meeneemt in een gure, maar charmante omgeving.

Margot Delaet

poëzie

Met haar gedichten neemt Margot je mee tot in het diepste van haar ziel. De hele kleine gedachten die vaak een conversatie niet halen. De kleine dingen die het leven zo mooi maken. Laat je vertederen en ontroeren.

STOOMBOOT

muziek 21u30

Stoomboot zingt sobere, Nederlandstalige liedjes. De afgelopen jaren gingen die liedjes voornamelijk over vrouwen die hij niet kon krijgen. Sinds hij getrouwd is, gaat hij gewapend met zijn gitaar de hele wereld te lijf: de mooie en de minder mooie kantjes moeten eraan geloven.

Liselore Vandeput

Fotografie

Een oude Japanse traditie was de aanzet, 1000 gevouwen kraanvogels het gevolg. Kruip mee aan tafel en dompel je onder in de vluchtelingenproblematiek. Liselore daagt je uit om mee te denken en neemt je mee doorheen de verontwaardiging die leeft omtrent migratie.

Niels Vaes

installatie

Geïnteresseerd in symboliek, historiek en psychologie? This is your man! Niels combineert dit alles in weloverwogen, multimediale installaties. Wees klaar voor sculpturale ingrepen, experimentele schilderijen en grafisch onderzoek.

Anton Hewitt

Sculptuur

Anton verzoent rigide vormen en kwetsbaarheid in één geheel. Een rationele monumentaliteit gaat de strijd aan met improvisatie, ornamentatie en vergankelijkheid. Even lekker verdwalen in een beeld? Het zal wel zijn!

Edsnor

Grafische vormgeving

Edouard Schneider a.k.a. Edsnor is er eentje om niet te missen. Hij speelt met typografie en maakt optische en geometrische kunstwerken om jezelf in te verliezen.

Eva Baete

Grafisch ontwerp

Een creatieve octopus én wereldverbeteraar. Wees klaar voor een trip door Eva’s creatieve brein en ontdek beestige illustraties op T-shirten, in boeken, …

Amber Gyselings

Illustratie

Amber houdt van kleur, dat is wel duidelijk. Een bonte verzameling van sfeervolle beelden, waarbij haar pittoreske landschappen sowieso je dag opfleuren.

Jolien Dirix

Grafisch ontwerp

Als bezieler van D!NG slaat Jolien een brug tussen net afgestudeerde en professionele kunstenaars. Deze bezige bij wist tijd vrij te maken om voor de Kotroute haar kundes en kunsten tentoon te stellen.

Bleak

muziek 21u45

De harmonieuze gezangen en trashy gitaarlijnen van Bleak vloeien in elkaar over als een aquarelschilderij dat wordt overgoten met goedkope white spirit. Het resultaat is een grimmig lappendeken van brute noise en catchyness dat smeekt om airplay.

DJ Masai

muziek 00u15

Eentje die we niet ongezien voorbij kunnen laten gaan, Kotrouters! TML, Les Ardentes, Couleur Café, of De Kotroute, op zijn blote voeten voelt hij zich op ieder feestje thuis! Zo serveert hij je zijn Afrikaanse ritmes, met een vleugje Urban, Hip Hop en R&B. Dit gecombineerd met je klassieke hits!

I need a boat

muziek 20u30

Deze Gentse band dompelt je onder in een gevarieerde waterval van vrolijke klanken, waardoor je heen en weer gaat deinen op de golven van de melodie.

Alexander Deprez

Fotografie

Geen plaats voor terughoudendheid of schaamte. Alexander neemt je mee op intieme reis door de straten van Berlijn, met intieme portretten van drag queens en rauwe beelden van het Duitse nachtleven.

DJ Croquemachien

muziek 01u45-03u00

Als wij denken aan DJ Croquemachien dan denken we aan ‘Positief en enthousiast!’. Met haar moderne en bescheiden stijl weet ze iedereen te betoveren. Zin om je helemaal te laten gaan? Kom dan zeker mee dansen en genieten van de goeie sfeer.

Joëlle Dubois

Illustratie

Een vaste waarde in de Gentse kunstscene. Geen taboe te groot voor Joëlle en van aarzeling is geen sprake. Verwacht je aan een confrontatie met de zonden van onze huidige maatschappij.

Janne Claes

Audiovisuele kunst

Janne Claes is gefascineerd door de enscenering van ruimtes en hoe mensen die ervaren. Door in haar film essentiële objecten te herinstalleren in een ruimte staat ze toe objecten en ruimtelijkheid op een nieuwe manier te ervaren.

TRANS

performance

Laat je meeslepen in deze performance door maar liefst 8 performers. Je valt van de ene verbazing in de andere wanneer je je verplaatst tussen de verschillende ruimtes. Er is geen tijd meer, maar we hebben alle tijd. Er is geen tijd meer. En daarom hebben we alle tijd.

Fitz Roy

muziek 20u45

Zwevend tussen stoner en metal, Fitz Roy slingert je heen en weer. Dat mag je vrij letterlijk nemen. Vergeet a.u.b. niet te headbangen!

Steven Manes

Sculptuur en tekenkunst

Schaaf je Italiaans maar bij want deze Italiaanse maestro neemt je mee tot in het diepst van zijn ziel. Een zoektocht naar identiteit, dat is de essentie van zijn grote expressionistische tekeningen en sculpturen.

Mieke Briers

Audiovisuele kunst

“Was ik maar een succesvolle en depressieve vrouw” en “Huilen is het nieuwe lachen” zijn alvast een voorproefje van Miekes kortfilm die de grenzen aftast tussen fictie en autobiografie. Dit met thema’s als seksualiteit, gender, verwerkingsprocessen en machtsverhoudingen.

Tim Verhaegen

Audiovisuele kunst

1 uur aan beeldmateriaal in 8 minuten omzetten?! Right! Tim presenteert ongebruikt materiaal uit zijn masterproef aan het KASK in diverse loops.

Xavier Truant

Illustratie

Xavier illustreerde al voor grote namen zoals Knack, Humo en De Morgen. Met zijn heldere en strakke stijl tekent hij zich een weg naar het succes. Verwacht je aan heerlijk kleurrijke prenten met een onmiskenbaar gevoel voor detail.

Jakomo

muziek 19u45

Zonnige indierock rechtstreeks uit de slaapkamer. Je wordt heen en weer geslingerd door de frontman die eerst dromerig en dan weer energiek uit de hoek komt. Stap mee in de droom!

Loes Deckers

Illustratie

Spelend met interieur en perspectief zal Loes het Design Museum op De Kotroute er een tikje anders laten uitzien. Verwacht je ook aan Loesdieren: beestjes met een dikke buik, droevige ogen en lelijke tanden, want ‘er is niets zo mooi als lelijke tanden’.

Gilles Tytgat

installatie

‘Ken ik dat niet ergens van?’ Met ‘The Inflatable Balloon’ blaast Gilles veel iconen en bekende figuren met ballonnen een nieuw leven in. PS. Verwacht geen ballonfiguren, we zijn geen kleuterklas.

Jeremy Swinnen

sculptuur

Jeremy plukt ingeburgerde codes, tekens en symbolen weg uit hun gebruikelijke kader. Zijn werk zal je op ludieke wijze verwarren en verwonderen.

Stad en universiteit. sinds 1817

on-going: tentoonstelling

In 1817 werd de Universiteit van Gent opgericht. Tweehonderd jaar later is de universiteit met haar studenten, professoren, gebouwen en campussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het straatbeeld. Gent zou Gent niet zijn zónder. Een verhaal over hoe Gent en haar universiteit samenleven, gisteren, vandaag en morgen.

Noël

muziek 22:00

Wanneer drag-performer Noël het podium betreedt, kan je 100% zeker zijn van een lip-sync show vol entertainment en estrangement! Noël will set the stage on fire!

Le Fromage

Muziek 19:00

Straight from the 9040. Straight up Parody Pop. Serieus onnozel doen. Onderaan begonnen, maar nu staan ze stevig aan de top. Een never-ending party met pop tracks, drum ‘n bass tracks, rap tracks and ‘even they don’t know what the hell they’re doing tracks’! Klaar voor de Le Fromage Experience?!

Eyemèr

Muziek 22:00 - 22:30

Eyemèr’s muziek doet spontaan denken aan artiesten als Soko, Daughter en Bon Iver. Haar fragiele stem voelt als een deken DAT traag rond je glijdt en zal je ademloos achterlaten.

Shtevil

Muziek 21:00

Shtevil brengt songs geschreven uit persoonlijke ervaringen en op een manier is hij nog steeds een tiener met de taperecorder die eerlijk en zonder compromissen zijn verhaal verteld. Speciaal voor de Kotroute giet Shtevil zijn songs in een akoestisch jasje.

Chicken Leg

Muziek 20:30

Chicken Leg is een jonge Gentse band, die voornamelijk Indie surf rock speelt met een vleugje garage. De band bestaat uit drie jeugdige jongeheren die graag rocken.

Flo

Muziek 21:00 - 21:30

De muziek van Flo voert je terug naar de kern van de echte muziek. Intieme luisterliedjes waar je warm van wordt, zwevend tussen Joni Mitchell en Joan Baez. Eerlijkheid, hoop en een beetje fantasie.

Alien Observer

Muziek

Een platform waar alle muzikale projecten van Laurens Mariën (Ex-Soldiers Heart) samenkomen. Verwacht je aan dark & gloomy, noise & roomy.
A dance in your pants with a lot of romance!

Betonvogel

Muziek

Slaagt er in om een bepaalde dreamy underground sound te creëren, zonder hyper-specifiek te zijn.

DJ Foustache

DJ-set

Foustache neemt je mee op een eclectische soundscape doorheen de muziek die is blijven steken in zijn moustache. Triphop, Funk, Bossa Nova of was het Drum and Bass. Niets is te gek om het even uit zijn snor te draaien… Smakelijk!

Yung Geweld

Muziek

Eclectisch geweld met een hoek af.

Tineke Baque

Performance

Derrida wees naar de lucht en zuchtte. De wolken kruipen langzaam voorbij en u kijkt naar buiten. De wolken doen hem denken aan struiken.

De wolken bestaan in uw hoofd, in mijn hoofd, in de wereld die u kan zien als er een raam is in uw kamer – tenzij er toevallig geen wolken zijn, maar dan zijn de wolken in de wereld wel zeer aannemelijk, want u hebt er meer dan eens gezien.

Nienke Baeckelandt

Performance

Nienke onderzoekt in haar recent werk de intensiteit van bewegingen. De relatie van tempo, hardheid, zachtheid. Voor de kotroute brengt ze de intensiteiten in de ruimte in kaart.

Alexander Deprez

Fotografie/performance

Alexander laat via zijn werk de toeschouwer een kijk nemen in zijn privéleven, deelt hij zijn kijk op de wereld en de intieme relatie met zijn vriendin. Er is geen plaats voor terughoudendheid of schaamte.

Lewi Vegas & Like Miri

Muziek 21:00

Een crazy duo met stevig wat pit en een goede dosis experimentele electro-akoestische beats.

Smelly Cats & The Alley Cats

Muziek 19:30

By the time you hear the next pop, the funk shall be within you. Smelly cats & the alley cats zullen je ongetwijfeld entertainen voor de volle 90 minuten..

LXNGTN

Muziek 21:30

DJ en producer  LXNGTN brengt een live set met selfmade stuff. Laat je meedrijven op zweverige house en beukende kicks.

TwoFace

Muziek 00:30 - 01:15

Zonder regels, zonder grenzen. Spacejams.”

 Een semi-elektronisch kwartet, waarin noch de gitaarakkoorden noch het elektronische aspect teniet worden gedaan. Hun deelnames aan de Nieuwe Lichting 2016 en Humo’s Rock Rally 2016 beloven alvast veel goeds voor wat ze in petto hebben voor de afterparty van DKR Antwerpen.

DJ Patrick Vervueren

DJ-set 01:15 - 04:00

Acteur by day en DJ by night.
Laat het feest helemaal losbarsten met de beats van DJ Patrick Vervueren.
Iets zegt ons dat je best je dansbenen op voorhand al opwarmt!

Danny Blue and the Old Socks

Muziek 23:15 - 00:00

Surfen op de Schelde heeft nog nooit een betere soundtrack gehad - perfecte oneliner voor de opener van de afterparty. In de running voor de Nieuwe Lichting 2018. Verwacht je dus aan steengoede indie-muziek van eigen bodem.

Danté Coppens

Schilderkunst

Een jaar vol identiteitscrisissen was de basis voor Dantés abstracte en expressieve reeks schilderijen, met invloeden van Jackson Pollock. Naast deze werken, krijgt DKR Antwerpen ook een preview te zien van zijn tweede reeks, waarin hij zoveel mogelijk verschillende illusies verwerkt. Hij daagt de kijker uit om te beginnen denken.

Antje Bots

Beeldende kunst

Doodgewone voorwerpen en handelingen: meer heeft Antje niet nodig om te beginnen schilderen, tekenen of filmen. Ze monteert, knipt, plakt en verwerkt stukken tekst tot een nieuw geheel. Het resultaat zijn werken die een kritische blik werpen op de maatschappij met een knipoog naar het verleden.

Iris Vanderzeypen

Fotografie

In Mal à l’aise herbekijkt Iris persoonlijke beelden die vijf jaar geleden werden vastgelegd om vast te stellen dat er een disconnectie bestaat tussen momentopname en herinnering.  Op twee schermen worden de beelden naast elkaar geprojecteerd, zodat de toeschouwer op zijn eigen tempo kan zoeken naar onderlinge relaties.

Iris Vanderzeypen & Caro Deraedemaecker

Performance

Make-over. Fotografie. Performance. Deze drie woorden volstaan om een interdisciplinaire, artistieke en vooral interactieve performance aan te kondigen. Laat je verrassen!

FTAKKE

Muziek 21:30 - 22:30 (30 min.)

Een tweemansband die perfect op elkaar is afgestemd. Humor en originaliteit staan centraal. Hun stijl is eigenwijs en uniek, een mengelmoes van Pop-Rock-Folk-Reggae. Af en toe brengen ze covers van hun idolen (Eels, Newton Faulkner, Gorillaz...) met een crazy FTAKKE sausje erover.

Fisherman

Muziek 20:30 - 21:30 - 22:30 (20 min.)

Gitaar, banjo, viool, bas, drum en zang. Fisherman vertelt verhalen over liefde, dood en tongzoenen in de ochtend. Zij brengen voor u pakkende nummers, die meer bevatten dan enkel een catchy refrein.

Stijn Vandamme

Audiovisuele kunst

De kortfilms van Stijn zijn vertellingen van zijn unieke blik op zijn stad Brugge. Waar hij zijn camera ook op richt, zijn lens vangt de werkelijkheid die bekeken moet worden, niet verteld.

Jonas Tuch

Schilderkunst

In zijn werk is Jonas op zoek naar het evenwicht tussen graffiti en schilderkunst. Zijn werk probeert de mysterieuze sfeer van de nacht te omvatten. De afgebeelde treinen en stations in zijn werk refereren naar zijn verleden als graffitikunstenaar.

Thans

Muziek 20:00 - 20:30

Het licht zal gedoofd worden en het geluid verstild om ruimte te maken voor het muzikale geschreeuw en gefluister van Thans. Confronterender was gezelligheid nog nooit. Subtieler dan John Frusciante, vreemder dan Nick Drake, rosser dan ze allemaal tezamen.

Quinn Vermeersch

Beeldende kunst

Met een intens kleurenpalet schildert en tekent Quinn op het eerste gezicht eerder naïeve en uit de fantasie gegrepen taferelen. Laat je niet misleiden: ze vertellen een verhaal waarvan de woorden nog uitgesproken moeten worden, verpakt in een nostalgische esthetiek, als de laatste kreten en confessies van een 21ste-eeuwse Belgische artieste.

Greg Van Staey

Schilderkunst

Greg vertrekt steeds vanuit een persoonlijk bezorgdheid over maatschappelijke en ecologische thema’s, zonder de fantasie van zijn toeschouwers uit het oog te verliezen. Dit resulteert in prachtige schilderijen bestaande uit intrigerende kleuren, met vormen uit de natuur die de toeschouwer de ruimte laten voor een andere invulling.

Suspenders’ Gravity

Muziek 21:00 - 21:30 - 22:00 (20 min.)

“Eerlijke, rechttoe rechtaan rock’n roll”, aldus Walter Grootaers. Suspenders’ Gravity brengt uitlopende solo’s, rete-strakke gitaren, een vurig tempo met een hint van fluo-roze en ADHD.

Moving Ground

Dans 20:00 (20 min.)

In Black/Light beginnen de dansers van Moving Ground aan een meditatieve zoektocht in dans, wat door middel van TL-lampen en barokke techno zal uitmonden in een spirituele extase.

Pieter Verbeke

Multimedia

Pieter a.k.a. Nekvel maakt voor DKR Antwerpen een mural van tape en animatie. Maak je klaar voor trippy visuals en portals.

Julie Scheurweghs

Fotografie

Julie neemt foto’s van alledaagse dingen die doorgaans afgewezen worden als ordinair. Daarbij laat ze zich inspireren door herinneringen, verloren voorwerpen en de intimiteit van het familiale leven en het menselijk lichaam.