overzicht MENU DKR 2019

DJ-set23:00 - 01:00

DJ All-man

DJ All-man is zoals zijn naam het zegt een alles-man. Hij doet het allemaal: underground raves, food festivals, expo vernissages, buurtfeesten en nog veel meer. Flying Pig, twintig achttien, Masked, Nachtkrakers of De Kotroute, hij weet elk feestje in gang te trappen.

DJ-set01:00 – 03:00

Ela Sadèr b2b Kai&I

Van affectueuse Afro tot zwoele Zouk, van extatische Eurodisco tot hysterische House. Geen pad blijft onbewandeld. Laat je verrassen, maar houd je dansmoves vooral klaar: want alles wat feelgooddansbaar is, passeert de revue.

Fotografie

Tom Peeters

Foto’s zijn dragers van betekenis; ze vragen om context; om zich te mogen uitdrukken. Dat wordt hen niet altijd gegund.

Mixed media

Florian Waerzeggers

Maak je klaar voor een trip down memory lane. Florian haalde inspiratie uit jeugdherinneringen voor Tweede Kerstdag, een interactief fotowerk gerealiseerd via lenticulaire druk (vooral gebruikt voor speelgoed en postkaartjes). Het contrast tussen de bedrukte inhoud en het speelse medium resulteert in een boeiend samenspel.

Muziek20:30 – 21:15

Suura

Suura is een akoestische instrumentaal trio. Hun dromerige, vloeiende, atmosferische kronkels gaan gepaard met lyrische melodieën. Elk landschap is opgebouwd vanuit een onderliggende gedachte of emotie waarin de toeschouwer wordt meegesleurd.Muziek

Beeldende kunst

HUGO

Het alter ego van Annelies Rasker, HUGO, schildert en tekent om zo zijn emoties en gevoelens naar buiten te brengen.

Audiovisuele kunst

Grimm Van Gestel

Grim maakt van kot 7 een "Augmented Reality Kot" en speelt met de waarneming van de werkelijkheid.Gebruikmakend van licht, schaduw en kleur creëert hij een betoverende ruimte waar niets is wat het lijkt en alles lijkt te leven. Verwacht je aan een unieke visuele ervaring!

Poëzie20:30 - 21:30 & 22:00 - 23:00

Yanni Ratajczyk

Met indringende gedichten sloopt Yanni de muren tussen tekst, performance en publiek. Tijdens De Kotroute brengt hij zijn werk traag en haast voelbaar in intieme setting. Kom genieten van een persoonlijke voordracht en maak deel uit van een unieke en bezwerende poëzie-ervaring.

Performance20:30

Trans

Trans brengt een performance die mensen wil doen stilstaan. Shifting Time zou eindeloos kunnen doorlopen. Er is geen tijd meer, en daarom hebben we alle tijd. ‘Wie is performer en wie is publiek?’ De performance vordert tot niemand die vraag nog kan beantwoorden.

Sculptuur

Lisa Roggeband

Lisa speelt in haar sculpturen met vormen en verhoudingen, met dromen en lijden. Ze haalt inspiratie uit de mens en de mensen rondom haar. Het wazige, het onvatbare en onbegrijpelijke vloeien daaruit voort.

Muziek22:00 - 22:30

Monokimono

Monokimono speelt Nederlandstalige pop. Op De Kotroute krijg je een sneak peek van zijn eerste EP ‘Kameleon’ die uitkomt in April. Maak je klaar voor een solo-optreden, de nummers uitgekleed en kwetsbaar, in een gezellige tuin in Antwerpen.

Graffiti20:00 - 22:00

Ems Verhaert

Ems maakt voor De Kotroute een mural rond kwetsbaarheid, natuur, vrouwelijkheid en innerlijke monsters. Zie haar live aan het werk en voel tot in de toppen van je tenen hoe een muurschildering interageert met zijn omgeving.

Illustratie

Paulien Verheyen

I like love swastika, een boek rond het fenomeen cultural appropriation, what’s not to like?! Volg verschillende karakters door een landschap van berichten en reacties op social media en ontdek beide kanten van het gepolariseerd debat. Paulien schuwt geen controverse en nodigt je uit tot nadenken.

Muziek21:00 - 21:30

Flood

Flood, het geluid van een regenachtige dag met donder aan de horizon, maar een opklaring in het zicht. Met drums, gitaar en zang ondersteund door een beetje technologie, zullen Casper Hendriks en Otto Hein een landschap van geluid schilderen.

Muziek20:00 - 20:30

Ventus

Nee je ziet niet dubbel, deze groep hebben we dubbel geboekt voor De Kotroute. Akoestische nummers met piano en samenzang. Emma gaat de hoogte in met haar breekbare stem, Gonzalo houdt het laag en warm. Bereid je voor om je volledig te laten meeslepen door deze jonge artiesten.

Muziek22:00 - 22:30

Ventus

Akoestische nummers met piano en samenzang. Emma gaat de hoogte in met haar breekbare stem, Gonzalo houdt het laag en warm. Bereid je voor om je volledig te laten meeslepen door deze jonge artiesten.

Grafische vormgeving

Skrew Studio

Maarten De Naeyer a.k.a. Skrew Studio is er eentje om niet te missen. Hij speelt met vormen en texturen en experimenteert met zijn eigen printtechniek. Maak je klaar voor kunstwerken met unieke composities om jezelf in te verliezen.

Mixed media

Saskia Bouhoui

Kunst is alles. Kunst is veel. Heel veel. Saskia zoekt haar weg in het leven en in de kunst. Volg haar weg, laat je leiden door een overvloedige passie en kom jezelf tegen in deze coming of age-werken.

Schilderkunst

Martin Vos

Martins associaties en dromen leiden tot een clash van kleuren en vormen. Overweldigende schilderijen die – geloof het of niet - zullen zorgen voor moment van rust en ontspanning.

Fotografie

Pauline Van Aelst

Geen plaats voor vooroordelen of schaamte. Pauline belicht met haar fotoreeks ‘Nayra Green’ het verhaal van zoveel-meer-dan-een-prostituee’: Nayra. Anarchist, revolutionair, ex-sekswerker, vrouw in een mannenlichaam, feminist en nudist.

Schilderkunst

Denisa Teglas

Surrealistische schilderijen met een clash van niet-passende kleuren. Laat je niet misleiden: felle en warme kleuren staan somberheid nooit in de weg.

Mixed media

Mirly Wouters

Een mix van nieuwe invalshoeken en de combinatie van verschillende materialen. Mirly experimenteert met nieuwe stijlen en gaat op zoek naar een boodschap.

Muziek21:30- 22:00

Konvoï

Konvoï is de stem van singer-songwriter Lies Vandeburie. Schoonheid en eenvoud is een rode draad. Songs over liefde, over verlangen en over traagheid; over wat je niet kunt zien, maar vermoedt.

Muziek20:00 - 20:30

Bronce

Wavy indie uit de bronsgroene bossen van Maasmechelen, op de wereld gezet door voorbeelden als Foals, Porches, Kung Fu Kenny en Prince. Bronce klinkt als een zomers onweer dat je recht in de ogen kijkt: dreigend en innemend zwoel.

Muziek21:00 - 21:30

The Pink Lemons

3 countryboys and a weird, but charming German girl! The Pink Lemons brengen een zalige mix van Indie-pop, groovy ritme en een snuifje funk. Iets zegt ons dat je best je dansbenen op voorhand al opwarmt!

Muziek22:00 – 22:30

Low Hill

Onder de naam Low Hill sluit Laurens Vanhulle een huwelijk tussen klassiek songschrijverschap en elektronisch experiment. Melancholie zweeft steeds aan de oppervlakte. Uitgepuurd, oprecht en met een duister randje.

Feest!19:00 - 21:30

MAS - Tentoonstelling

Het MAS opent zijn deuren speciaal iets langer voor DKR-bezoekers. Feest! Kijk, hoor, voel hoe mensen wereldwijd de belangrijke overgangsmomenten van het leven vieren.

Schilderkunst

Chloë Nuñez Garcia

In een wereld waarin we overvallen worden door beelden, schept Chloë rust in haar schilderijen in een stijl die ze zelf “abstract surrealisme” noemt. Knippen en plakken tot een compositie die grenst aan het onwerkelijke. Naast schilderijen maakt ze ook zines en prints rond thema’s als vrouwelijkheid, intimiteit en verlangen.

Live painting19:00

HUGO + Flood

HUGO, het alter ego van Annelies Rasker, zal geïnspireerd door jou, door mij, door ons en door de indrukwekkende omgeving van het MAS ter plaatse from scratch een schilderij maken. Begeleid door de unieke sound van Otto Hein van Flood zorgen beide artiesten voor een unieke opener van De Kotroute.