DKR 2018

Jeremiah Jackson en Kwame Mülzz

Muziek 23u00

Het startschot van de after party in het Vooruit Café wordt door deze twee vrienden afgevuurd. Deze getalenteerde en soulvolle artiesten zullen jullie dansbenen in beweging brengen. Let’s Dance!

Ewoud Van Eetvelde

Audiovisuele kunst

Klaar voor lichtflitsen en grote tv’s? Ewoud verwerkt ze in een experimentele installatie. Hij doelt op interactie met het publiek. Film je of word je gefilmd?

DK

Muziek 23u00

Dit raptalent uit Meise is een echt podiumbeest. Zijn onvervalste charisma brengt je zeker en vast in de feeststemming. Iets zegt ons dat je best je dansbenen op voorhand al opwarmt!

KLAP

kunstplatform

KLAP legt de Gentse kunstscene eens goed op de rooster. Zij heeft een mening, hij heeft een mening, ik heb een mening. Jij ook? De place to be om kritiek of lof te spuien over alles met een Kunstsausje.

Koen De Gussem

Illustratie

Koen is een illustrator die werkt met een portie ironie en sarcasme, maar dit niet te serieus of zwaarmoedig in beeld brengt. Hij heeft een goed oog voor detail, maar houdt zijn illustraties ook graag leesbaar. Funky ironie, yes!

Myrtille Vanhouwaert

Fotografie

Kijk je mee in het dagboek van Myrtille? Haar foto’s zijn een weerspiegeling van zichzelf en de absurditeit van het dagelijkse leven. De beelden stralen rust uit en bevatten een charmante subtiliteit. Toch blijven ze ook karaktervol. Een rasechte observator.

Philemon

muziek

Een jonge band met muzikale invloeden van Grandaddy en Pavement. Met hun nineties lo-fi betoveren ze ieders oor.

Viktor Van Hoof

Grafisch ontwerp

Met een spel van licht en schaduw schetst Viktor een droomwereld in zijn eigen beeldtaal. Door beelden te verknippen, samen te stellen en te belichten vertelt hij een filmisch verhaal dat je meeneemt in een gure, maar charmante omgeving.

Margot Delaet

poëzie

Met haar gedichten neemt Margot je mee tot in het diepste van haar ziel. De hele kleine gedachten die vaak een conversatie niet halen. De kleine dingen die het leven zo mooi maken. Laat je vertederen en ontroeren.

STOOMBOOT

muziek 21u30

Stoomboot zingt sobere, Nederlandstalige liedjes. De afgelopen jaren gingen die liedjes voornamelijk over vrouwen die hij niet kon krijgen. Sinds hij getrouwd is, gaat hij gewapend met zijn gitaar de hele wereld te lijf: de mooie en de minder mooie kantjes moeten eraan geloven.

Liselore Vandeput

Fotografie

Een oude Japanse traditie was de aanzet, 1000 gevouwen kraanvogels het gevolg. Kruip mee aan tafel en dompel je onder in de vluchtelingenproblematiek. Liselore daagt je uit om mee te denken en neemt je mee doorheen de verontwaardiging die leeft omtrent migratie.

Niels Vaes

installatie

Geïnteresseerd in symboliek, historiek en psychologie? This is your man! Niels combineert dit alles in weloverwogen, multimediale installaties. Wees klaar voor sculpturale ingrepen, experimentele schilderijen en grafisch onderzoek.

Anton Hewitt

Sculptuur

Anton verzoent rigide vormen en kwetsbaarheid in één geheel. Een rationele monumentaliteit gaat de strijd aan met improvisatie, ornamentatie en vergankelijkheid. Even lekker verdwalen in een beeld? Het zal wel zijn!

Edsnor

Grafische vormgeving

Edouard Schneider a.k.a. Edsnor is er eentje om niet te missen. Hij speelt met typografie en maakt optische en geometrische kunstwerken om jezelf in te verliezen.

Eva Baete

Grafisch ontwerp

Een creatieve octopus én wereldverbeteraar. Wees klaar voor een trip door Eva’s creatieve brein en ontdek beestige illustraties op T-shirten, in boeken, …

Amber Gyselings

Illustratie

Amber houdt van kleur, dat is wel duidelijk. Een bonte verzameling van sfeervolle beelden, waarbij haar pittoreske landschappen sowieso je dag opfleuren.

Jolien Dirix

Grafisch ontwerp

Als bezieler van D!NG slaat Jolien een brug tussen net afgestudeerde en professionele kunstenaars. Deze bezige bij wist tijd vrij te maken om voor de Kotroute haar kundes en kunsten tentoon te stellen.

Bleak

muziek 21u45

De harmonieuze gezangen en trashy gitaarlijnen van Bleak vloeien in elkaar over als een aquarelschilderij dat wordt overgoten met goedkope white spirit. Het resultaat is een grimmig lappendeken van brute noise en catchyness dat smeekt om airplay.

DJ Masai

muziek 00u15

Eentje die we niet ongezien voorbij kunnen laten gaan, Kotrouters! TML, Les Ardentes, Couleur Café, of De Kotroute, op zijn blote voeten voelt hij zich op ieder feestje thuis! Zo serveert hij je zijn Afrikaanse ritmes, met een vleugje Urban, Hip Hop en R&B. Dit gecombineerd met je klassieke hits!

I need a boat

muziek 20u30

Deze Gentse band dompelt je onder in een gevarieerde waterval van vrolijke klanken, waardoor je heen en weer gaat deinen op de golven van de melodie.

Alexander Deprez

Fotografie

Geen plaats voor terughoudendheid of schaamte. Alexander neemt je mee op intieme reis door de straten van Berlijn, met intieme portretten van drag queens en rauwe beelden van het Duitse nachtleven.

DJ Croquemachien

muziek 01u45-03u00

Als wij denken aan DJ Croquemachien dan denken we aan ‘Positief en enthousiast!’. Met haar moderne en bescheiden stijl weet ze iedereen te betoveren. Zin om je helemaal te laten gaan? Kom dan zeker mee dansen en genieten van de goeie sfeer.

Joëlle Dubois

Illustratie

Een vaste waarde in de Gentse kunstscene. Geen taboe te groot voor Joëlle en van aarzeling is geen sprake. Verwacht je aan een confrontatie met de zonden van onze huidige maatschappij.

Janne Claes

Audiovisuele kunst

Janne Claes is gefascineerd door de enscenering van ruimtes en hoe mensen die ervaren. Door in haar film essentiële objecten te herinstalleren in een ruimte staat ze toe objecten en ruimtelijkheid op een nieuwe manier te ervaren.

TRANS

performance

Laat je meeslepen in deze performance door maar liefst 8 performers. Je valt van de ene verbazing in de andere wanneer je je verplaatst tussen de verschillende ruimtes. Er is geen tijd meer, maar we hebben alle tijd. Er is geen tijd meer. En daarom hebben we alle tijd.

Fitz Roy

muziek 20u45

Zwevend tussen stoner en metal, Fitz Roy slingert je heen en weer. Dat mag je vrij letterlijk nemen. Vergeet a.u.b. niet te headbangen!

Steven Manes

Sculptuur en tekenkunst

Schaaf je Italiaans maar bij want deze Italiaanse maestro neemt je mee tot in het diepst van zijn ziel. Een zoektocht naar identiteit, dat is de essentie van zijn grote expressionistische tekeningen en sculpturen.

Mieke Briers

Audiovisuele kunst

“Was ik maar een succesvolle en depressieve vrouw” en “Huilen is het nieuwe lachen” zijn alvast een voorproefje van Miekes kortfilm die de grenzen aftast tussen fictie en autobiografie. Dit met thema’s als seksualiteit, gender, verwerkingsprocessen en machtsverhoudingen.

Tim Verhaegen

Audiovisuele kunst

1 uur aan beeldmateriaal in 8 minuten omzetten?! Right! Tim presenteert ongebruikt materiaal uit zijn masterproef aan het KASK in diverse loops.

Xavier Truant

Illustratie

Xavier illustreerde al voor grote namen zoals Knack, Humo en De Morgen. Met zijn heldere en strakke stijl tekent hij zich een weg naar het succes. Verwacht je aan heerlijk kleurrijke prenten met een onmiskenbaar gevoel voor detail.

Jakomo

muziek 19u45

Zonnige indierock rechtstreeks uit de slaapkamer. Je wordt heen en weer geslingerd door de frontman die eerst dromerig en dan weer energiek uit de hoek komt. Stap mee in de droom!

Loes Deckers

Illustratie

Spelend met interieur en perspectief zal Loes het Design Museum op De Kotroute er een tikje anders laten uitzien. Verwacht je ook aan Loesdieren: beestjes met een dikke buik, droevige ogen en lelijke tanden, want ‘er is niets zo mooi als lelijke tanden’.

Gilles Tytgat

installatie

‘Ken ik dat niet ergens van?’ Met ‘The Inflatable Balloon’ blaast Gilles veel iconen en bekende figuren met ballonnen een nieuw leven in. PS. Verwacht geen ballonfiguren, we zijn geen kleuterklas.