overzicht MENU DKR 2018

Muziek23u00

Jeremiah Jackson en Kwame Mülzz

Het startschot van de after party in het Vooruit Café wordt door deze twee vrienden afgevuurd. Deze getalenteerde en soulvolle artiesten zullen jullie dansbenen in beweging brengen. Let’s Dance!

Audiovisuele kunst

Ewoud Van Eetvelde

Klaar voor lichtflitsen en grote tv’s? Ewoud verwerkt ze in een experimentele installatie. Hij doelt op interactie met het publiek. Film je of word je gefilmd?

Muziek23u00

DK

Dit raptalent uit Meise is een echt podiumbeest. Zijn onvervalste charisma brengt je zeker en vast in de feeststemming. Iets zegt ons dat je best je dansbenen op voorhand al opwarmt!

kunstplatform

KLAP

KLAP legt de Gentse kunstscene eens goed op de rooster. Zij heeft een mening, hij heeft een mening, ik heb een mening. Jij ook? De place to be om kritiek of lof te spuien over alles met een Kunstsausje.

Illustratie

Koen De Gussem

Koen is een illustrator die werkt met een portie ironie en sarcasme, maar dit niet te serieus of zwaarmoedig in beeld brengt. Hij heeft een goed oog voor detail, maar houdt zijn illustraties ook graag leesbaar. Funky ironie, yes!

Fotografie

Myrtille Vanhouwaert

Kijk je mee in het dagboek van Myrtille? Haar foto’s zijn een weerspiegeling van zichzelf en de absurditeit van het dagelijkse leven. De beelden stralen rust uit en bevatten een charmante subtiliteit. Toch blijven ze ook karaktervol. Een rasechte observator.

muziek

Philemon

Een jonge band met muzikale invloeden van Grandaddy en Pavement. Met hun nineties lo-fi betoveren ze ieders oor.

Grafisch ontwerp

Viktor Van Hoof

Met een spel van licht en schaduw schetst Viktor een droomwereld in zijn eigen beeldtaal. Door beelden te verknippen, samen te stellen en te belichten vertelt hij een filmisch verhaal dat je meeneemt in een gure, maar charmante omgeving.

poëzie

Margot Delaet

Met haar gedichten neemt Margot je mee tot in het diepste van haar ziel. De hele kleine gedachten die vaak een conversatie niet halen. De kleine dingen die het leven zo mooi maken. Laat je vertederen en ontroeren.

muziek21u30

STOOMBOOT

Stoomboot zingt sobere, Nederlandstalige liedjes. De afgelopen jaren gingen die liedjes voornamelijk over vrouwen die hij niet kon krijgen. Sinds hij getrouwd is, gaat hij gewapend met zijn gitaar de hele wereld te lijf: de mooie en de minder mooie kantjes moeten eraan geloven.

Fotografie

Liselore Vandeput

Een oude Japanse traditie was de aanzet, 1000 gevouwen kraanvogels het gevolg. Kruip mee aan tafel en dompel je onder in de vluchtelingenproblematiek. Liselore daagt je uit om mee te denken en neemt je mee doorheen de verontwaardiging die leeft omtrent migratie.

installatie

Niels Vaes

Geïnteresseerd in symboliek, historiek en psychologie? This is your man! Niels combineert dit alles in weloverwogen, multimediale installaties. Wees klaar voor sculpturale ingrepen, experimentele schilderijen en grafisch onderzoek.

Sculptuur

Anton Hewitt

Anton verzoent rigide vormen en kwetsbaarheid in één geheel. Een rationele monumentaliteit gaat de strijd aan met improvisatie, ornamentatie en vergankelijkheid. Even lekker verdwalen in een beeld? Het zal wel zijn!

Grafische vormgeving

Edsnor

Edouard Schneider a.k.a. Edsnor is er eentje om niet te missen. Hij speelt met typografie en maakt optische en geometrische kunstwerken om jezelf in te verliezen.

Grafisch ontwerp

Eva Baete

Een creatieve octopus én wereldverbeteraar. Wees klaar voor een trip door Eva’s creatieve brein en ontdek beestige illustraties op T-shirten, in boeken, …

Illustratie

Amber Gyselings

Amber houdt van kleur, dat is wel duidelijk. Een bonte verzameling van sfeervolle beelden, waarbij haar pittoreske landschappen sowieso je dag opfleuren.

Grafisch ontwerp

Jolien Dirix

Als bezieler van D!NG slaat Jolien een brug tussen net afgestudeerde en professionele kunstenaars. Deze bezige bij wist tijd vrij te maken om voor de Kotroute haar kundes en kunsten tentoon te stellen.

muziek21u45

Bleak

De harmonieuze gezangen en trashy gitaarlijnen van Bleak vloeien in elkaar over als een aquarelschilderij dat wordt overgoten met goedkope white spirit. Het resultaat is een grimmig lappendeken van brute noise en catchyness dat smeekt om airplay.

muziek00u15

DJ Masai

Eentje die we niet ongezien voorbij kunnen laten gaan, Kotrouters! TML, Les Ardentes, Couleur Café, of De Kotroute, op zijn blote voeten voelt hij zich op ieder feestje thuis! Zo serveert hij je zijn Afrikaanse ritmes, met een vleugje Urban, Hip Hop en R&B. Dit gecombineerd met je klassieke hits!

muziek20u30

I need a boat

Deze Gentse band dompelt je onder in een gevarieerde waterval van vrolijke klanken, waardoor je heen en weer gaat deinen op de golven van de melodie.

Fotografie

Alexander Deprez

Geen plaats voor terughoudendheid of schaamte. Alexander neemt je mee op intieme reis door de straten van Berlijn, met intieme portretten van drag queens en rauwe beelden van het Duitse nachtleven.

muziek01u45-03u00

DJ Croquemachien

Als wij denken aan DJ Croquemachien dan denken we aan ‘Positief en enthousiast!’. Met haar moderne en bescheiden stijl weet ze iedereen te betoveren. Zin om je helemaal te laten gaan? Kom dan zeker mee dansen en genieten van de goeie sfeer.

Illustratie

Joëlle Dubois

Een vaste waarde in de Gentse kunstscene. Geen taboe te groot voor Joëlle en van aarzeling is geen sprake. Verwacht je aan een confrontatie met de zonden van onze huidige maatschappij.

Audiovisuele kunst

Janne Claes

Janne Claes is gefascineerd door de enscenering van ruimtes en hoe mensen die ervaren. Door in haar film essentiële objecten te herinstalleren in een ruimte staat ze toe objecten en ruimtelijkheid op een nieuwe manier te ervaren.

performance

TRANS

Laat je meeslepen in deze performance door maar liefst 8 performers. Je valt van de ene verbazing in de andere wanneer je je verplaatst tussen de verschillende ruimtes. Er is geen tijd meer, maar we hebben alle tijd. Er is geen tijd meer. En daarom hebben we alle tijd.

muziek20u45

Fitz Roy

Zwevend tussen stoner en metal, Fitz Roy slingert je heen en weer. Dat mag je vrij letterlijk nemen. Vergeet a.u.b. niet te headbangen!

Sculptuur en tekenkunst

Steven Manes

Schaaf je Italiaans maar bij want deze Italiaanse maestro neemt je mee tot in het diepst van zijn ziel. Een zoektocht naar identiteit, dat is de essentie van zijn grote expressionistische tekeningen en sculpturen.

Audiovisuele kunst

Mieke Briers

“Was ik maar een succesvolle en depressieve vrouw” en “Huilen is het nieuwe lachen” zijn alvast een voorproefje van Miekes kortfilm die de grenzen aftast tussen fictie en autobiografie. Dit met thema’s als seksualiteit, gender, verwerkingsprocessen en machtsverhoudingen.

Audiovisuele kunst

Tim Verhaegen

1 uur aan beeldmateriaal in 8 minuten omzetten?! Right! Tim presenteert ongebruikt materiaal uit zijn masterproef aan het KASK in diverse loops.

Illustratie

Xavier Truant

Xavier illustreerde al voor grote namen zoals Knack, Humo en De Morgen. Met zijn heldere en strakke stijl tekent hij zich een weg naar het succes. Verwacht je aan heerlijk kleurrijke prenten met een onmiskenbaar gevoel voor detail.

muziek19u45

Jakomo

Zonnige indierock rechtstreeks uit de slaapkamer. Je wordt heen en weer geslingerd door de frontman die eerst dromerig en dan weer energiek uit de hoek komt. Stap mee in de droom!

Illustratie

Loes Deckers

Spelend met interieur en perspectief zal Loes het Design Museum op De Kotroute er een tikje anders laten uitzien. Verwacht je ook aan Loesdieren: beestjes met een dikke buik, droevige ogen en lelijke tanden, want ‘er is niets zo mooi als lelijke tanden’.

installatie

Gilles Tytgat

‘Ken ik dat niet ergens van?’ Met ‘The Inflatable Balloon’ blaast Gilles veel iconen en bekende figuren met ballonnen een nieuw leven in. PS. Verwacht geen ballonfiguren, we zijn geen kleuterklas.