overzicht MENU DKR 2017

on-going: tentoonstelling

Stad en universiteit. sinds 1817

In 1817 werd de Universiteit van Gent opgericht. Tweehonderd jaar later is de universiteit met haar studenten, professoren, gebouwen en campussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het straatbeeld. Gent zou Gent niet zijn zónder. Een verhaal over hoe Gent en haar universiteit samenleven, gisteren, vandaag en morgen.

muziek22:00

Noël

Wanneer drag-performer Noël het podium betreedt, kan je 100% zeker zijn van een lip-sync show vol entertainment en estrangement! Noël will set the stage on fire!

Muziek19:00

Le Fromage

Straight from the 9040. Straight up Parody Pop. Serieus onnozel doen. Onderaan begonnen, maar nu staan ze stevig aan de top. Een never-ending party met pop tracks, drum ‘n bass tracks, rap tracks and ‘even they don’t know what the hell they’re doing tracks’! Klaar voor de Le Fromage Experience?!

Muziek22:00 - 22:30

Eyemèr

Eyemèr’s muziek doet spontaan denken aan artiesten als Soko, Daughter en Bon Iver. Haar fragiele stem voelt als een deken DAT traag rond je glijdt en zal je ademloos achterlaten.

Muziek21:00

Shtevil

Shtevil brengt songs geschreven uit persoonlijke ervaringen en op een manier is hij nog steeds een tiener met de taperecorder die eerlijk en zonder compromissen zijn verhaal verteld. Speciaal voor de Kotroute giet Shtevil zijn songs in een akoestisch jasje.

Muziek20:30

Chicken Leg

Chicken Leg is een jonge Gentse band, die voornamelijk Indie surf rock speelt met een vleugje garage. De band bestaat uit drie jeugdige jongeheren die graag rocken.

Muziek21:00 - 21:30

Flo

De muziek van Flo voert je terug naar de kern van de echte muziek. Intieme luisterliedjes waar je warm van wordt, zwevend tussen Joni Mitchell en Joan Baez. Eerlijkheid, hoop en een beetje fantasie.

Muziek

Alien Observer

Een platform waar alle muzikale projecten van Laurens Mariën (Ex-Soldiers Heart) samenkomen. Verwacht je aan dark & gloomy, noise & roomy.
A dance in your pants with a lot of romance!

Muziek

Betonvogel

Slaagt er in om een bepaalde dreamy underground sound te creëren, zonder hyper-specifiek te zijn.

DJ-set

DJ Foustache

Foustache neemt je mee op een eclectische soundscape doorheen de muziek die is blijven steken in zijn moustache. Triphop, Funk, Bossa Nova of was het Drum and Bass. Niets is te gek om het even uit zijn snor te draaien… Smakelijk!

Muziek

Yung Geweld

Eclectisch geweld met een hoek af.

Performance

Tineke Baque

Derrida wees naar de lucht en zuchtte. De wolken kruipen langzaam voorbij en u kijkt naar buiten. De wolken doen hem denken aan struiken.

De wolken bestaan in uw hoofd, in mijn hoofd, in de wereld die u kan zien als er een raam is in uw kamer – tenzij er toevallig geen wolken zijn, maar dan zijn de wolken in de wereld wel zeer aannemelijk, want u hebt er meer dan eens gezien.

Performance

Nienke Baeckelandt

Nienke onderzoekt in haar recent werk de intensiteit van bewegingen. De relatie van tempo, hardheid, zachtheid. Voor de kotroute brengt ze de intensiteiten in de ruimte in kaart.

Fotografie/performance

Alexander Deprez

Alexander laat via zijn werk de toeschouwer een kijk nemen in zijn privéleven, deelt hij zijn kijk op de wereld en de intieme relatie met zijn vriendin. Er is geen plaats voor terughoudendheid of schaamte.

Muziek21:00

Lewi Vegas & Like Miri

Een crazy duo met stevig wat pit en een goede dosis experimentele electro-akoestische beats.

Muziek19:30

Smelly Cats & The Alley Cats

By the time you hear the next pop, the funk shall be within you. Smelly cats & the alley cats zullen je ongetwijfeld entertainen voor de volle 90 minuten..

Muziek21:30

LXNGTN

DJ en producer  LXNGTN brengt een live set met selfmade stuff. Laat je meedrijven op zweverige house en beukende kicks.

Muziek00:30 - 01:15

TwoFace

Zonder regels, zonder grenzen. Spacejams.”

 Een semi-elektronisch kwartet, waarin noch de gitaarakkoorden noch het elektronische aspect teniet worden gedaan. Hun deelnames aan de Nieuwe Lichting 2016 en Humo’s Rock Rally 2016 beloven alvast veel goeds voor wat ze in petto hebben voor de afterparty van DKR Antwerpen.

DJ-set01:15 - 04:00

DJ Patrick Vervueren

Acteur by day en DJ by night.
Laat het feest helemaal losbarsten met de beats van DJ Patrick Vervueren.
Iets zegt ons dat je best je dansbenen op voorhand al opwarmt!

Muziek23:15 - 00:00

Danny Blue and the Old Socks

Surfen op de Schelde heeft nog nooit een betere soundtrack gehad - perfecte oneliner voor de opener van de afterparty. In de running voor de Nieuwe Lichting 2018. Verwacht je dus aan steengoede indie-muziek van eigen bodem.

Schilderkunst

Danté Coppens

Een jaar vol identiteitscrisissen was de basis voor Dantés abstracte en expressieve reeks schilderijen, met invloeden van Jackson Pollock. Naast deze werken, krijgt DKR Antwerpen ook een preview te zien van zijn tweede reeks, waarin hij zoveel mogelijk verschillende illusies verwerkt. Hij daagt de kijker uit om te beginnen denken.

Beeldende kunst

Antje Bots

Doodgewone voorwerpen en handelingen: meer heeft Antje niet nodig om te beginnen schilderen, tekenen of filmen. Ze monteert, knipt, plakt en verwerkt stukken tekst tot een nieuw geheel. Het resultaat zijn werken die een kritische blik werpen op de maatschappij met een knipoog naar het verleden.

Fotografie

Iris Vanderzeypen

In Mal à l’aise herbekijkt Iris persoonlijke beelden die vijf jaar geleden werden vastgelegd om vast te stellen dat er een disconnectie bestaat tussen momentopname en herinnering.  Op twee schermen worden de beelden naast elkaar geprojecteerd, zodat de toeschouwer op zijn eigen tempo kan zoeken naar onderlinge relaties.

Performance

Iris Vanderzeypen & Caro Deraedemaecker

Make-over. Fotografie. Performance. Deze drie woorden volstaan om een interdisciplinaire, artistieke en vooral interactieve performance aan te kondigen. Laat je verrassen!

Muziek21:30 - 22:30 (30 min.)

FTAKKE

Een tweemansband die perfect op elkaar is afgestemd. Humor en originaliteit staan centraal. Hun stijl is eigenwijs en uniek, een mengelmoes van Pop-Rock-Folk-Reggae. Af en toe brengen ze covers van hun idolen (Eels, Newton Faulkner, Gorillaz...) met een crazy FTAKKE sausje erover.

Muziek20:30 - 21:30 - 22:30 (20 min.)

Fisherman

Gitaar, banjo, viool, bas, drum en zang. Fisherman vertelt verhalen over liefde, dood en tongzoenen in de ochtend. Zij brengen voor u pakkende nummers, die meer bevatten dan enkel een catchy refrein.

Audiovisuele kunst

Stijn Vandamme

De kortfilms van Stijn zijn vertellingen van zijn unieke blik op zijn stad Brugge. Waar hij zijn camera ook op richt, zijn lens vangt de werkelijkheid die bekeken moet worden, niet verteld.

Schilderkunst

Jonas Tuch

In zijn werk is Jonas op zoek naar het evenwicht tussen graffiti en schilderkunst. Zijn werk probeert de mysterieuze sfeer van de nacht te omvatten. De afgebeelde treinen en stations in zijn werk refereren naar zijn verleden als graffitikunstenaar.

Muziek20:00 - 20:30

Thans

Het licht zal gedoofd worden en het geluid verstild om ruimte te maken voor het muzikale geschreeuw en gefluister van Thans. Confronterender was gezelligheid nog nooit. Subtieler dan John Frusciante, vreemder dan Nick Drake, rosser dan ze allemaal tezamen.

Beeldende kunst

Quinn Vermeersch

Met een intens kleurenpalet schildert en tekent Quinn op het eerste gezicht eerder naïeve en uit de fantasie gegrepen taferelen. Laat je niet misleiden: ze vertellen een verhaal waarvan de woorden nog uitgesproken moeten worden, verpakt in een nostalgische esthetiek, als de laatste kreten en confessies van een 21ste-eeuwse Belgische artieste.

Schilderkunst

Greg Van Staey

Greg vertrekt steeds vanuit een persoonlijk bezorgdheid over maatschappelijke en ecologische thema’s, zonder de fantasie van zijn toeschouwers uit het oog te verliezen. Dit resulteert in prachtige schilderijen bestaande uit intrigerende kleuren, met vormen uit de natuur die de toeschouwer de ruimte laten voor een andere invulling.

Muziek21:00 - 21:30 - 22:00 (20 min.)

Suspenders’ Gravity

“Eerlijke, rechttoe rechtaan rock’n roll”, aldus Walter Grootaers. Suspenders’ Gravity brengt uitlopende solo’s, rete-strakke gitaren, een vurig tempo met een hint van fluo-roze en ADHD.

Dans20:00 (20 min.)

Moving Ground

In Black/Light beginnen de dansers van Moving Ground aan een meditatieve zoektocht in dans, wat door middel van TL-lampen en barokke techno zal uitmonden in een spirituele extase.

Multimedia

Pieter Verbeke

Pieter a.k.a. Nekvel maakt voor DKR Antwerpen een mural van tape en animatie. Maak je klaar voor trippy visuals en portals.

Fotografie

Julie Scheurweghs

Julie neemt foto’s van alledaagse dingen die doorgaans afgewezen worden als ordinair. Daarbij laat ze zich inspireren door herinneringen, verloren voorwerpen en de intimiteit van het familiale leven en het menselijk lichaam.

Muziek

Kobe de Wouw

Op een weloverwogen en eenvoudige manier brengt Kobe een aangename mix van gezongen als gesproken verhaal. Maak je klaar voor enkele kippenvelmomenten van een man met niet meer dan een gitaar en een bom van een stem.

Beeldende kunst

Wietse Palmans

Een creatieve duizendpoot die bij elk nieuw idee het juiste medium, techniek en materiaal zoekt. Toch lijkt er onbewust een rode draad doorheen zijn werken te zijn: rust en onrust, natuur en mens. Blijf je even staan bij zijn animatiefilm of laat je je meevoeren door zijn volgetekende bierviltjes? Aan jou de keus!

Beeldende kunst

Veroniek Van Samang

Met haar schilderwerken, objecten en wandobjecten rebelleert Veroniek tegen de complexiteit van het dagelijkse bestaan. In haar werk streeft ze naar authenticiteit en slaat ze een brug naar een kleurrijke wereld. Kleine, intrigerende werkjes in levendige kleuren, die roepen om van dichtbij bekeken te worden.

Beeldende kunst en installatie

Liese Vanhove

Glitterwolken en fluokleuren, kitsch en kunstvoorwerpen, maskers en wc-ontstoppers. Veel wc-ontstoppers. Liese speelt met wat er leeft in de hedendaagse popcultuur en balanceert tussen functionaliteit en esthetiek. Door kunstwerken in een gebruikscontext te plaatsen of omgekeerd, daagt ze de toeschouwer uit om zijn perspectief te veranderen.

Beeldende kunst

Maaike Everaerts

In het vacuüm tussen de drukke, alledaagse wereld en het web van haar gedachten construeert Maaike een droomwereld waar alleen nog verf, borstels en papier bestaan. In deze tussenwereld neemt ze de tijd om te zoeken naar zichzelf en haar relatie met de natuur.

Muziek 20:15 - 21:15 - 22:15 (20 min.)

Meander

Moderne kleinkunst die net dat  tikkeltje anders is”, met een warm en eigen geluid maakt Meander Nederlandstalige muziek, die niemand onberoerd laat. Meander brengt niet zomaar liedteksten, maar net verhalen over het leven met zijn fragiele en iets ruwere kanten. Het zijn nummers met een bitterzoet randje, waarin telkens weer iets nieuws te ontdekken is. Bereid je voor om je volledig te laten meeslepen door deze jonge artiesten.

Performance20:00

Smila Zinecker

Storytelling Banality analyseert het ritueel van een gedeelde maaltijd: welke zintuigen gebruiken we in welke stadia van de maaltijd? Wat maakt een maaltijd zo universeel? Maakt de voorspelbaarheid van terugkerende handelingen ruimte voor gepieker, of vullen ze net de leegte met het comfort van gezelschap?

Beeldende kunst

Rosie Vermeiren

Rosie heeft een fascinatie voor het menselijk lichaam en experimenteert met borduren. Het resultaat? Een vertaling van de anatomie van het skelet en de specifieke manier waarop de botten met elkaar in verbinding staan naar een borduurwerk op ware grootte.

Muziek20:00 - 21:00 - 22:00 (20 min.)

King Victor

Mix The War on Drugs met Slowdive en je krijgt King Victor. Verwacht je aan zweverige rocknummers die DKR Antwerpen in hogere sferen zullen brengen.

Audiovisuele kunst

MINICINEMA

Maak kennis met de MINICINEMA, waar kampeertentjes in cinema`s transformeren en minidocumentaires de ster zijn van de avond. Op het programma staat L`amour en Mr. Sweat.

Installatie

Lando Riské

De conceptuele kunst van Lando vertrekt vanuit een verontwaardiging over de maatschappij, maar eindigt met een kinderachtige en speelse twist. Door het contrast tussen donker en licht legt hij de bal bij de toeschouwer, die wordt uitgedaagd om zich onder te dompelen in de inktzwarte diepten en dit te projecteren op de eigen situatie.

llustratie

Naomi Bousson

Naomi laat zich inspireren door gênante gebeurtenissen en bizarre hersenkronkels,  waarbij ze geen enkel thema uit de weg gaat. Haar beeldverhalen zijn pareltjes om naar te kijken.

Muziek19:45 - 20:45 - 21:45 - 22:45

ILA

Writing the soundtrack of my life. Autobiografische singer-songwriter met een breekbare, doch krachtige stem. Het leven zit vol verrassingen en kan soms de vreemdste wendingen aannemen, net als haar muziek.

Fotografie

Iris Janssens

Iris trok zes maanden naar het Indiase Bhopal, waar ze met potlood en camera de desastreuze gevolgen vastlegde van een gifwolk die 33 jaar geleden ontsnapte uit een pesticidenfabriek. Did you know? is een beklijvend portret van de tot nog toe ergste industriële ramp ooit.

Performance19:00

Roncha

Roncha, alias Eric Reyntjens, zal als ware woordacrobaat voor een spetterende opener zorgen van DKR Antwerpen.
Verwacht je aan een gevarieerde en dynamische set, waarbij woord en muziek op een vernieuwende manier worden samengebracht.

Fotografie

KASK-studenten Fotografie

4 fotografie-studenten van het KASK brengen op hun manier licht in het duister. Met video-mapping op straat maken ze deze belevenis nog intenser.

Fotografie

Iris Janssens

De foto's van Iris brengen verstilling die lang blijft nazinderen en kleuren die eeuwig op je netvlies blijven branden.

Fotografie

Mohammed Hammad

Hoe meer foto's Mohammed neemt, hoe dichter hij bij zichzelf en zijn omgeving komt. Hij is continu geinspireerd door reflecties in straatfotografie en portretfotografie. Een héél aantrekkelijke mix!

Installatie

Lukas Claessens

Lukas wil met zijn 'maanlander' een vervreemde ruimte creëren in onze vertrouwde omgeving. Een desoriënterende beleving die indruk geeft van een communicatietaal die enkel begrepen kan worden door het onderbewuste.

Grafische vormgeving en illustratie

Edsnor x Kiuw

Twee afgestudeerde kerels met een uiteenlopende stijl die ze samenbrengen tot een experimentele mural. Typografie, character design, kleur, zwart-wit en dit alles in een garagebox.

performance/installatie

Dorien Buys & Arnout Spiessens

Kan de alledaagse routine doorbroken worden door haar absurditeit bloot te leggen? De perfomers plaatsen zichzelf in de schaduw van de woonkamer -als mentale wereld- waarin ze de bezoeker uitnodigen om bij aan tafel te schuiven en te zoeken naar het punt waar fictie en realiteit elkaar kruisen.

Installatie

Janne Claes

Janne’s werk is een studie naar de relatie tussen objecten en hun betekenis ten opzichte van elkaar. Dit vertaalt zich in situatie gebonden presentaties met een sterke aandacht voor compositie en materialiteit.

Audiovisuele kunst

KASK-studenten Film

KASK film bundelt voor deze editie wederom hun werken. Een bonte waaier aan kortfilms en andere audio-visuele uitspattingen. 

Tekenkunst

Ellen De Vos

Ellen haalt inspiratie voor haar werk uit haar schetsboek, dat voor haar een dagboek is. Tekenen is voor haar een reis, een vlucht uit de werkelijkheid. Een vlucht die herinneringen veilig onderbrengt in een schetsboek.

Multimedia

Pieter Verbeke

Pieter a.k.a. Nekvel maakt voor de kotroute een mural van tape en animatie. Maak je klaar voor trippy visuals en portals.

Fotografie

Agathe Danon

Agathe kan helemaal niets, maar houdt van kleur, taferelen en photoshop.

Beeldende kunst

Robin Verslegers

Robin’s werk bestaat uit illustraties, schilderijen en collages. Autobiografisch en bijzonder intiem, met een donker kantje aan.

Illustratie

Imani Haelterman

Een post-apocalyptisch verhaal met een kwinkslag naar het heden.Een combinatie tussen een graphic novel en een doeboek voor volwassenen. Imani houdt van dualiteit, daarom dat Dire Times niet in één hokje te plaatsen valt.

Schilderkunst

Jan-Willem Vandenberghe

Jan-Willem wilt met zijn schilderijen de constructie en deconstructie van het menselijke vlees, gedrag en identiteit ontdekken. Schilderijen creeëren met een dieper gevoel van engagement is zijn doel.

Illustratie

Tom Vienne

Tom, die tekent onder het pseudoniem ‘Planeet Janus’, heeft een passie voor het ongebruikelijke. Hij haalt inspiratie uit zijn kindertijd, op de boerderij van zijn grootouders in de Provence. Verwacht je aan uitgestrekte bloemenvelden, grazende kalfjes en kabbelende beekjes.

Mixed media

Dea Campine

Een mix tussen taal, experimentalisme ('ik doe ook maar wat') en feminisme.

Installatie

Thomas Lesaffre

Tussen subject en object, tussen beeld en concept. De functie ontbreekt, de symboliek is in mutatie. Niets is wat het was.

Tekenkunst

Leen Vandierendonck

Leen tast relaties tussen object, mens en wereld af. Dit door dwangmatige herhalingen zoekend naar structuur.

Architectuur

Matthias Verhoene

Een groeiende verzameling van gemodelleerde scenes uit schilderijen met vensters. Kijkend naar, en niet door het venster.