overzicht MENU DKR 2016

dans

Moving Ground

Hoe brengen we dans dichter bij de mensen? Je kan niet dichter gaan dan in hun eigen woonkamer. Comfortadel werd geboren. Het is een kleine performance van 2 dansers om in, onder, rond, op... een fauteuil.

EXPO BEURSSCHOUWBURG

Hana Miletić & Melanie Bonajo

Na de kick-off act kan je in de Beursschouwburg heel wat moois ontdekken van wat deze kunsttempel te bieden heeft! Kom de film van Melanie Bonajo ontdekken in de blackbox, opgesteld in de catacomben, waarin het portret wordt geschetst van een groep vrouwelijke sekswerkers uit Brooklyn. Of breng een bezoekje aan de expo van Hana Miletić over (sociale) weefsels met een focus op de rol van de vrouw daarin. Helemaal gratis en voor niks!

dans

Comfortadel

Hoe brengen we dans dichter bij de mensen? Je kan niet dichter gaan dan in hun eigen woonkamer. Comfortadel werd geboren. Het is een kleine performance van 2 dansers om in, onder, rond, op... een fauteuil.

schilderkunst

Raven Lamoot

Zwart-wit foto’s zijn de basis van zijn werk. Het resultaat zijn sepia-kleurige schilderijen die nostalgische sferen creëren.  De thematiek voelt wat melancholisch, maar toch ook rustiek aan. Een fascinatie voor architectuur en infrastructuur zijn vaak herkenbaar in de werken. De échte rode draad in zijn werk is echter de zoektocht naar expressie, kleur en sfeer.

DJ01:20

Discobar Openbaar

Discobar Openbaar: Zelfde kereltjes als vorig jaar onder een andere naam. Met hun visuals en wonderbaarlijke stem, stelen ze de show. They rock the funky beats!

muziek00:30 - 01:20

Alek et Les Japonaises

Alek et Les Japonaises is een electropical muziek duo. Hun frisse pop melodieën zijn een mix van electro beats en Braziliaanse gitaar, bestrooid met Bollywood kruiden. Alek et les Japonaises leiden je de weg naar de alternatieve scène, kapsalons en sporthallen.

kortfilm

KASK-studenten audio-visuele kunsten

Een bonte waaier aan kortfilms en andere audiovisuele uitspattingen van KASKstudenten. Mini-bioscoop waar er fictie, documentaire, oneminute-movies, experimentele video’s worden vertoond. Alles kan in de Ciné-Boîte!

muziek23:00 - 00:30

LAU

LAU gaat op zoek naar intense muziek. Synths die je het gevoel geven je ziel open te scheuren. Pure, compromisloze, experimentele, dansbare elektronica.

Schilderkunst

Florien Allemeersch

Vanuit eigen beeldmateriaal vertrekt Florien om een werk te creëren. Zij ziet de natuur als een medium om haar in uit te drukken. Centraal staat de mens versus de natuur, als contrast, als één.Verborgen en onthullend, als chaos en leegte. De constante dualiteit en contrasten in het leven.

Illustratie

Paulien Baudu

Het werk van Paulien Baudu bestaat uit illustraties die een duidelijke narratieve structuur hebben, maar niet altijd een verhaal vertellen. Een weergave van een moment, gespreid in verschillende beelden. Haar werk roept een zekere nostalgie op, maar tegelijkertijd straalt het ook een aanvaarding uit van de wereld waarin we leven

muziek20:30

Yadayn

Yadayn is de solo-uitlaatklep van Zura Zaj gitarist Gowaart en staat voor intieme, vloeiende gitaarcomposities die de muzikale overspoeling beogen. 

muziek21:u30

Boonyi

Boonyi verenigt literatuur en muziek. Beleef grillige teksten onder begeleiding van een elektrische gitaar en viool die experiment niet schuwen. Een nieuw project van Hans Depelchin (Febris) en Jonas Bruyneel (Uncle Wellington's Wives, Modern Art). 

Beeldende kunst

Enne Boi

Enne Boi is een Italiaanse kunstenaar die leeft en werkt in gent. Zijn werk draait rond de grammatica en de structurele elementen van figuratieve schilderkunst. Hij benadert deze elementen met een interdisciplinaire attitude, waarbij hij niet vies is van het gebruiken van andere kunsten zoals beeldhouwen, tekenen en prentkunst.

Beeldende kunst

Jade Kerremans

Jade is tekenaar en heeft een fascinatie voor het antispectaculaire. Voor DKR Gent toont ze haar jongste project: iets met Dr. Oetker en bushokjes.

Beeldende kunstsluit om 23:00

Wodwo

Wodwo wil de dualiteit van de natuur weergeven door middel van zijn tijdrovende inkttekeningen. Met de hulp van een gedetailleerde beeldtaal probeert hij onze 21e-eeuwse blik wat te vertragen en te laten overgaan in observatie en contemplatie.

Slampoetry/hiphop 21:00 / 22:00

Céderik Goossens

Slam-poëet die met zijn meestal maatschappijkritische, soms persoonlijke en steeds bewustmakende teksten, zijn publiek vervoert over de kabbelende cadans van klinkers en klanken.

muziek21:30 / 22:30

Jotie

Bottom-shelf-secondhandcore™ and Gameboy rave music.

Installatiekunst

Detlef Packo

"... So here we were; BUNNYMAN, myself and I. While all our powerlessness was producing SADheads, it didn't take us long to run, through the bunnyhole, straight into BUNNYCOUNTRY ..." - Detlef 'Godzoro' Packo, The Great Adventures of BUNNYMAN

Beeldende kunst

Kenny Hoste

Inkt, acrylverf, ventjes. Zwart-wit emoties, gekleurde emoties, kaderkes. Goesting in het leven, goesting in het leven, LEVENSGOESTING.

Mix van kunstvormen

Aron Wouters

Het werk van Aron Wouters schommelt tussen beeldend en grafisch. Vaak geabstraheerd en gestileerd om zo eenvoudigere beelden te verkrijgen.

muziek21:30 / 22:30

Mount Soon

Een uniek geluid dat echo's oproept van Jeff Buckley, Robert Plant en Bon Iver, terwijl de teksten thema’s oproepen als liefde, angst, twijfel en verlangen. De muziek is opgebouwd rond deze overpeinzingen als een warm deken dat je omringt, net voordat het wordt weggetrokken.

Fotografie

Jolien Roos

Jolien Roos verdwaalt naar de mysterieuze wereld van de conceptuele fotografie. Indien ze hier niet te vinden is, is de kans groot dat ze de schoonheid van het gewone straatbeeld aan het bewonderen is.

muziek20:30

Clustered

Our Favorite Nightmare: Duo. Loops. Onheil. Bevreemding. Ego. Play and danger.

Beeldende kunst

Nele Sys

Nele maakt strips over meisjes, intimiteit en alles daaromheen. Alledaagse gevoelens worden met een tedere lijnvoering op papier gezet.Taboes worden gerelativeerd met humor en zelfspot.

Beeldende kunst

Thijs Polfliet

Laten we samen de wereld intrekken, onbetreden paden ontdekken, kampen bouwen en bij het vallen van de avond aan elkaar kampvuurverhalen vertellen.

Vrije grafiek

Jonathan Huygens

Als kunstenaar houdt Jonathan huygens zich bezig met omlijstingen en narratieven, het creëren van verschillende contexten en persona. Met behulp van chemische processen, zand, .... en meer conventionele materialen tast hij de grens af tussen kunstgeschiedenis, fictie en realite

Beeldende kunst

Silke Reyntjens

In 2014 zette Silke Reyntjens haar jarenlange passie voor tekenen om in het project SIRE. Verwacht je vooral aan dieren in zwart-wit, met lijnvoering als belangrijkste component. Het resultaat is een collectie van allerhande dierenportretten, uitgewerkt in kostuum. 

muziek20:00 - 24:00

Nonno

Low-fi, ambient… half geïmproviseerde en half gerepeteerde soundscapes, normaal enkel te horen op zorgvuldig gekozen plaatsen. Op De Kotroute voor het eerst 4u non-stop te horen met elk uur een intens hoogtepunt.

Visuals+muziek

Jelle Vandewiele met PAL

Wat je hoort, is wat je ziet.
Jelle Vandewiele produceert beats die worden afgespeeld door de AV-input van een beamer en die met de juiste frequenties worden vertaald naar dansende kleuren. PAL is een vernieuwend project en een zoektocht naar de balans tussen beats en visuals.

Radio23:00

XL Air

De studentenradio van het RITCS zorgen voor hippe beats om na De Kotroute nog gezellig na te praten in het RITCS-café. Zo eindigen we de avond met nog meer jong talent en kunnen we De Kotroute op een onvergetelijke manier afsluiten.

Vanaf 23:00: XL AIR

Animatiefilm22:30-24:00

Studenten RITCS

Het RITCS toont wat ze in huis hebben op de Kotroute! Derdejaars studenten Animatie laten je kennismaken met het werk dat voorafgaat aan het maken van een animatiefilm, maar ook de uiteindelijke resultaten worden getoond. Tekeningen, illustraties, animatiefilmpjes en andere creatieve uitspattingen wachten op je! Met werk van Aagje Van Damme, Flore Van Holderbeke, Elise Eetesonne, Nikki De Backer, Martijn Querter.

Performance

Nathan Ooms


LOOKING BACK “Ik denk dat ik vannacht bestolen ben. Toen ik wakker werd zag ik dat er iets verdwenen was. Ik weet niet precies wat. Maar er is iets weg. De hele voormiddag heb ik door het huis gestrompeld met dat onvolledige gevoel in mijn maag.”

Muziek20:00 / 20:45 / 21:45 / 22:30 / 23:15

Ronin The Wolf

Ronin The Wolf is een rapper met Rwandese Roots. 90's kid met respect voor zij die hem voor waren en hun originaliteit. Originaliteit en hard werk zijn de kern van wat Ronin drijft. Omdat hij in Brussel is opgetogen maar in Gent terechtgekomen brengt Ronin nieuw bloed in de Belgische rapgame. Een nieuwe mindset. Zijn jullie klaar voor de Revolutie?

“Already making deals before I had a deal Had yo girl yelling , turned her ass to meek mill Never trust yo word, My word: I’ll be excellent”

Muziek20:00 / 21:00 / 22:15 / 23:15

Paper James

Paper James is de band van Bob van der Leij, een zanger en muzikant uit Nederland die al een tijdje in Antwerpen woont. Hij komt solo enkele nummers van de band spelen, die flink aan de weg aan het timmeren zijn met een eigenzinnige mix van heavy guitars, catchy popmuziek en stevige lyrics. De songs gaan over verhalen uit het leven van figuren als Miss Helen, Tony en uiteraard Paper James zelf. Bob is een rasechte storyteller en een performer met een stem die alles aan lijkt te kunnen. Tel daar een waanzinnig loopstation bij en je weet dat dit optreden iets speciaals gaat worden.

Fotografie

Anna Borodikhina

Anna, 17 jaar geleden weggevlucht uit Kazachstan samen met haar familie, fotografe. De fotoreeks die hier tentoongesteld zal worden, ontstond tijdens haar bezoek aan haar geboortestad. Door haar lens laat zij je kennismaken met de schoonheid van haar geboorteland en hoopt zij dat de kijker het land beter zal leren kennen en waarderen, zoals Anna ook heeft gedaan met België. Daarnaast symboliseren enkele foto’s bepaalde passages uit haar leven en de bijhorende gevoelens die ze ondervond bij het emigreren.

Illustratie

Tom Vienne / Planeet Janus

Tom Vienne, die tekent onder het pseudoniem ‘Planeet Janus’, heeft een passie voor het ongebruikelijke. In zijn werk wil hij de wereld weergeven, gefilterd door zijn hersenbril. Die wereld brengt hij op papier in de vorm van scheve verhalen en tekeningen, om gevoelens los te maken, variërend van duidelijke bevreemding tot verwarrende parkwandelingen

Kortfilm

Mieke Briers

‘Junk of the heart’ 

Felix en Elise beginnen een videoproject waarin Felix de seksuele fantasieën van Elise in beeld probeert te brengen. Als het project vordert, blijken hun visies verder van elkaar te liggen dan verwacht. Wie zal uiteindelijk de leiding nemen in het spel van obsessie en manipulatie?

Fotografie

Alexandra Bertels

Al fotograferend consumeert de toerist een plaats. Het terras van de kunstberg is één van de historisch waardevolle locaties in het Brusselse stadslandschap die vaak gefotografeerd wordt door toeristen. Per dag worden honderden foto’s genomen door individuen ter herinnering aan hun bezoek. 

In plaats van het verzamelen van toeristenfoto’s ging Alexandra dag in, dag uit foto’s nemen in het park. Zonder specifiek doel mondde dit project uit in een selectie van schijnbaar geënsceneerde situaties. Ze spelen zich af binnen het strakke geometrische kader dat het park biedt. De grootsheid van de omgeving, de gebouwen en materialen, staat in contrast met de kleinmenselijke handelingen.

Muziek20:00 / 21:00 / 22:15 / 23:15

Kobe De Wouw

Kobe ontdekte al vroeg de taal van muziek. Doorheen de jaren groeiden en bloeiden de melodieën. Zoals de vroegere kleinkunstenaars zongen over het alledaagse met enkel een gitaar en hun stem, brengt Kobe zijn liederen met niet meer dan dat. Weloverwogen en zeer eenvoudig.The Daring Man

The Daring Man weet perfect de balans te vinden tussen kwetsbaarheid en kracht, op de grens van een droom en de start van een reis. In hun zoektocht naar een thuis, bevragen zij hun plek in deze wereld. Melancholisch, met een tintje rock en jazz: dat is The Daring Man!