De Kotroute zoekt stoute kunstfestival-vrijwilligers (18-25 jaar)

Inschrijvingen t.e.m. 25 maart

De Kotroute, hét meest knusse kunstenfestival van het jaar, is terug! In mei trekken we weer langs Gentse studentenkoten (en studententuinen, -garages, …). Originele plekjes worden omgetoverd tot tentoonstellingsruimtes-voor-één-nacht, waarin jonge kunstenaars en muzikanten hun talenten tonen aan het grote publiek. De Kotroute is al jaar en dag een vaste waarde in het Gentse studentenleven en een uniek event in België. We brengen kunst naar het hart van het studentenleven: studentenkoten. We gaan jongeren dus NIET naar musea lokken, maar net omgekeerd. Kunstplezier volgens de regels van jongeren.

Wat ons ook uniek maakt?

Het zijn de jongeren zelf die alle touwtjes in handen hebben. Yep, van socials tot line-up tot de selectie van koten en kunstenaars: it’s all up to you.

Iets voor jou?

Lijkt het je wel wat om
  • Een kunstenfestival mee uit te denken + op poten te zetten
  • Fris, artistiek talent te scouten // jouw social media skills te gebruiken om virale posts te bedenken?
  • Te genieten als je de avond zelf een hoop enthousiaste jongeren over de vloer ziet komen op het festival dat jij mee in elkaar hebt gestoken?


3 maal ja? Dan ben jij dé persoon die we zoeken! We zijn op zoek naar een groep jongeren die de kunstwereld wat op zijn kop willen zetten, die dromen van een stoute kunstsector, weg van de white cube en musea. Ervaring is niet nodig, maar wel veel goesting.

AMAI ZOT, ja! Klinkt SPANNEND, ook ja!
Maar geen nood: we gooien je niet helemaal alleen voor de leeuwen, want doorheen het hele project wordt jullie team begeleid door 2 straffe projectleiders die net als jullie ook jong zijn en durven dingen in vraag te stellen.

Profiel

  • Je bent tussen 18 en 25 jaar
  • Je hebt een liefde voor kunst (en bekijk dat maar breed: van street art tot beeldende kunst en van slampoetry tot performances)
  • Je kan goed samenwerken, maar kan ook zelfstandig goed je weg vinden
Ook donderdag 4 mei is nog vrij in je agenda wat dat is de avond dat De Kotroute in Gent doorgaat!

Aanbod

Aangezien wij onze vrijwilligers naar waarde schatten, wordt er een vrijwilligersvergoeding voorzien. Daarnaast voorzien we ook lekker veggie eten op alle bijeenkomsten. En we moeten er niet om liegen, De Kotroute op je palmares kunnen zetten: it’s a pretty big thing!

Vragen?

Stuur een mailtje naar Paulien
Wat wil je met ons delen?