De Kotroute zoekt studentenkoten

Inschrijvingen t.e.m. 29 februari

De Kotroute, hét meest knusse kunstenfestival van het jaar, trekt op 2 mei 2023 opnieuw langs de Gentse studentenkoten. Originele plekjes worden omgetoverd tot tentoonstellingsruimtes-voor-één-nacht, waarin jonge kunstenaars en muzikanten hun talenten tonen aan het grote publiek.


  • Woon jij in Gent?
  • Wil jij jouw kot/tuin/garage/binnenkoertje/… voor 1 avond uitlenen om dé sterlocatie te zijn van een uniek kunstfestival?
  • Wil jij vanop de eerste rij genieten van het werk van jonge en frisse kunst?

3 maal ja? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

What to expect?

De Kotroute haalt kunst uit musea en stelt ze tentoon in het hart van het studentenleven: koten. Studentenkamers omgetoverd tot tentoonstellingsruimtes-voor-één-nacht.

Wat houdt dat in als jouw kot zijn deuren wil openstellen voor De Kotroute?

Jij bepaalt welke ruimte je één avond lang ter beschikking wil stellen. Wij plannen kunstenaars in om te exposeren in deze ruimte, rekening houdend met kansen/beperkingen van de locatie (bv. misschien mag er niks opgehangen worden, of kunnen er geen al te grote performances doorgaan,..) Je moet dus zelf geen kunstenaar zijn om je kot op te geven als locatie voor De Kotroute, wij regelen het artistieke programma. Wij brengen je in contact met de kunstenaars die de avond zelf op jouw kot zullen exposeren, zodat jullie onderling kunnen afstemmen wanneer zij hun materiaal of kunstwerk kunnen komen opzetten.

2 mei is het dan zover in Gent: de locaties zijn van 19u30 - 24u open voor het publiek van De Kotroute!

What's in it for you?

Als locatie krijg je geen financiële vergoeding. Wel krijg je de kans om De Kotroute van op de eerste rij mee te maken. Daarnaast kan je zelf wat centjes verdienen door je kot open te stellen voor De Kotroute. Je kan bijvoorbeeld een cocktailbar openen, of wat sapjes/pintjes verkopen, om de bezoekers hun dorst te laven. Wil je dus de kotkassa wat spijzen? Dan kan De Kotroute je daar ook zeker bij helpen!

Deadline

Aarzel niet en schrijf je in voor 29 februari.

Vragen?

Stuur een mailtje naar Paulien