HOME

De Kotroute

Hét meest knusse kunstenfestival. In Vlaanderen? Nee, ter wereld! We kunnen echt wel zeggen dat we uniek zijn. Studentenkamers worden omgetoverd tot tentoonstellingsruimtes-voor-één-nacht, waarin jonge kunstenaars en muzikanten hun artistieke creaties komen presenteren. Verwacht je aan frisse kunst met een hoek af, verrassende performances en jonge bands met een unieke sound. Of nee, gooi verwachtingen overboord en laat je gewoon omver blazen!

Voor en door jongeren

De Kotroute is een evenement voor jongeren, maar vooral ook door jongeren. Vanaf stap 1 staan 18-26-jarigen aan het roer. Zij selecteren de kunstenaars, zoeken de koten en beslissen hoe De Kotroute er dat jaar uitziet. Het resultaat? Een onvergetelijke avond voor de jongeren die De Kotroute bezoeken, maar vooral een unieke ervaring voor de jongeren achter de schermen.

AmuseeQuoi?

De Kotroute is een initiatief van AmuseeVous, sinds januari 2017 gefusioneerd met Mooss vzw. Amuseevous is dé matchmaker tussen jongeren (16-30 jaar) en musea, erfgoed- en kunstinstellingen. Zij treedt op als bruggenbouwer, adviseur en inspirator en doet dit steeds in nauwe samenwerking met de doelgroep. Participatie op en top dus. Want jongeren zijn nu eenmaal experts in jongerenzaken!

De Kotroute kwam tot stand met steun van volgende partners: